Arrangementer

Vi har arrangeret noget spændende …

Hold øje med vores arrangementer her på siden, hvor du finder en opdateret liste med alt det spændende rundt om hjørnet. Vi afholder forskellige arrangementer hen over året, og ønsker at skabe stemningsfyldte og tilbagevendende begivenheder. Vores populære Vinterjazz, Sct. Hans-aften og Winemakers Dinners er blot få eksempler på vores velbesøgte arrangementer.
Scroll ned på denne side for at se hvad der er på tapetet.

<< Tidligere Arrangementer

Smagens time
Vi bidrager hvert år til det landsdækkende event “Smagens Time – forbudt for voksne”, hvor nysgerrige skolebørn får smagsoplevelser ud over det sædvanlige. Det arrangeres af Claus Meyers fond Melting Pot og Meyers Madhus med tilknyttede sponsorer. Hele overskuddet går til fondens arbejde med at hjælpe udsatte unge gennem madprojekter i bl.a. Bolivia og New York. Det er i år 10. gang vi hjælper med vores deltagelse.

Påskebuffet 2023

09
Apr 2023
Sunday
12.00

1.    SERVERING PÅ BUFFET:

SILD MED GRØNT, KARRY – GRÆSKE KAPERS OG LØG
HÅNDPILLEDE REJER MED URTET MAYONNAISE
PORCHEREDE HØNSEÆG FRA GOTHENBORG
KOLDRØGET LAKS MED FLØDESTUVET SPINAT
PANDESTEGT RØDSPÆTTEFILETTER MED KØRVELREMOULADE OG CITRON
SPRØDE SALATER MED URTER
MALTET RUGBRØD
NYBAGT SURDEJSBRØD
KOLDT THISESMØR MED SYDESALT FRA MARIAGER

 

2.     SERVERING PÅ BUFFET:

TARTELETTER MED HØNS I ASPARGES OG KARSE EN MASSE
SPRÆNGT KALVETUNGE MED FLØDEPEBERROD
KØKKENCHEFENS LÆKRE LUNE LEVERPOSTEJ MED RØGET FLÆSK OG RISTEDE SVAMPE
UDBENET LAMMESKANK MED HVIDLØG OG PERSILLE
DAMPET FORÅRSGRØNT MED HYLDEBLOMSTSMØR OG GRØNNE ASPARGES
SMÅ KARTOFLER VENDT i LØVSTIKKESMØR
LAMMESKYSAUCE MED DILD

 

3.   SERVERING PÅ BUFFET:

MODNEDE OG TEMPEREDE OSTE, FRUGT, SPRØDT, KNÆK OG KNAS

 

4.    SERVERING OGSÅ PÅ BUFFET:

FRK. JØRGENSENS SMUKKE OG SØDE SAGER:
MARENGSREDER MED CITRONFROMAGE OG FLØDESKUM
CRUMBLEKAGE MED RABARBER OG PISKET C.F 38% MED VANILLE
DE SPRØDESTE SMÅKAGER MED INGEFÆR OG MED PISTACIE/ HVID CHOKOLADE

PRIS FOR BUFFET:

430,- UDEN KAFFE/THE
470,- INKL. KAFFE/THE DER SERVERES FOR JER VED BORDENE

Historien om Christiania

13
Apr 2023
Thursday
18.30

Historien om Christiania serveret med folkekøkken/fællesspisning.
Fortalt og forklaret af Stadsarkivar Ole Lykke.

På trods af de mange kampe med skiftende regeringer fyldte Danmarks famøse fristad, Christiania, 50 år i 2021. Men hvorfor havde Danmark behov for en fristad, og hvorfor blev det lige i hjertet af hovedstaden på området med den måske største herlighedsværdi? Ole Lykke har boet på Christiania i 43 år. Han kommer fra Århus og var skolelærer, da han ankom til det nyopståede hippieparadis, hvor visionen fra 1971 blev formuleret således:

“Christianias målsætning er at opbygge et selvstyrende samfund, hvor hvert enkelt individ frit kan udfolde sig under ansvar overfor fællesskabet. Dette samfund skal økonomisk hvile i sig selv, og den fælles stræben må til stadighed gå ud på at vise, at den psykiske og fysiske forurening kan afværges.”

Således formuleret af Sven, Kim, Ole, Kim og Jacob med ret til forbedringer. 13/11-1971

D. 13.4 kan du hører fortællinger om, hvordan fristaden kollektivt har efterlevet denne målsætning, fortællinger fra det gamle hippie-Christiania, hvor ⅔ af fristaden ikke havde varme og elektricitet i 20 år, mens storkollektivet blomstrede, samt Christianias politiske engagement for minoriteter og retten til forskellighed.

Hvordan står det til i dag? Christiania blev for 10 år siden “normaliseret” og struktureret i en fond med en selvforvaltning. For to måneder siden gav Christiania efter for regeringens pres, som betyder, at fristadens interne struktur måske er truet.

Ole Lykke har oprettet og driver Christianias historiske arkiv, og i dag er han Christianias stadsarkivar. Gennem årene har han samlet og arkiveret plakater, bøger, Ugespejl (Fristadens ugentlige avis) og alt andet, som omhandler historien om Christiania.

På Ludvigslyst kan du opleve fristadens hippieånd ved langbordene, hvor der vil blive serveret gourmet fra fællesgryden, mens vi kommer hinanden ved, bliver klogere om Christianias turbulente historie og kan stille spørgsmål til de mange farverige fortællinger.

Pris kr. 265,-

http://https://ludvigslyst.com/wp-admin/profile.php